Ezekre a változásokra kell felkészülnie a kereskedelemnek!

Az elmúlt években a pandémia, a geopolitikai krízisek és a gazdasági bizonytalanságok eredményeként gyakorlatilag eltűnt a többéves időtávra tervezhetőség, ami számos szektor alapját jelenti. Ideje ezért azokra a mélyben zajló, globális környezeti, demográfiai és technológiai változásokra figyelni, amelyeket látni lehet, és alapjaiban formálják át az ingatlanok és a kiskereskedelem világát. A Store Insider portál friss cikke szerint ilyen például az intelligens technológiák beépítése a mindennapi vásárlásba, az alfa generáció megjelenése vásárlóerőként vagy az ESG elvárásokhoz igazodó ingatlan- és energiahálózat kialakítása.

Új elnök került a Nébih élére

Augusztus 23-ától Nemes Imre tölti be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöki tisztjét – jelentette be Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár. Az Agrárminisztérium ezzel kapcsolatos, MTI-hez eljuttatott közleménye a Trade magazin portálon is megjelent.

Változnak a hangsúlyok az irodapiacon

Lassú átrendeződés zajlik a hazai irodapiacon. Az amerikai és nyugat-európai szegmensre jellemző mélyrepülés nálunk nem érzékelhető, de a pandémia előtti pezsgésre és beruházási lázra is sokat kell még várni. Az előnyös lokációjú, emellett megfelelő ESG-stratégiával épült vagy felújított, alacsony fenntartású irodaházakra azonban a tapasztalatok szerint továbbra is jelentős kereslet van ‒ állítja az Alfa Group szakértője.

Magyar Multiként léphet a régiós országok tetőfedő piacára a ZenSteel

Magyar Multiként léphet a régiós országok tetőfedő piacára a ZenSteel

Lényegében párhuzamosan akar megjelenni a szlovák és az osztrák piacon az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai tetőfedésgyártó és -kereskedő vállalat, a TRM Pro Kft. A gyermelyi telephelyű cég ambícióit most a Magyar Multi Program keretében az állam megközelítőleg 963,5 millió forinttal támogatja, de a cég e támogatás nélkül is célul tűzte ki a megjelenést a regionális piacon.

Kötelező lesz kiírniuk a boltoknak, hogy árstop van

Információs táblákon is tájékoztatniuk kell az üzleteknek a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az erről szóló rendelet, a használandó logó és arculati kézikönyv már meg is jelent a Magyar Közlönyben - olvasható a Pénzcentrum portál cikkében.

Problémás időszak jön a biztonsági szektorban

Problémás időszak jön a biztonsági szektorban

A garantált bérminimum január 1-től mintegy 20%-kal nő, így a legalább középfokú képzettséghez kötött munkakörben dolgozóknak 2022-ben már több mint kétszer annyit kell fizetni, mint 2015-ben. Ezt a folyamatos emelkedést számos iparágban jól lekövette a megbízók számára irányadó rezsióradíj is – a vagyonvédelmi szektorban azonban nem, ami lassíthatja az ágazat fehéredését. A szakmai kamara jövő év elején is feszültségekre számít, miközben a szegmens piacvezető vállalkozása a rosszhiszemű megrendelők elleni fellépésben is megoldást lát.

Szárnyal a vállalati aukciók világa, jövőre újabb robbanás jöhet

Szárnyal a vállalati aukciók világa, jövőre újabb robbanás jöhet

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb magyar vállalati aukciósház, a régióban is piacvezetőnek számító Intergavel Kft. épp most bonyolította le 1000. aukcióját, és akad szektor, ahol már több vagyontárgyat adnak el, mint mindenki más együttvéve.