Bevált a franchise a műszaki cikkek kereskedelmében

Bevált a franchise a műszaki cikkek kereskedelmében
Sikeresnek ítéli a műszaki outlet boltok új, franchise rendszerét az Elektro Outlet. A saját áruházak mellett 2015-ben kezdtek franchise hálózatot építeni. Miután két vidéki nagyvárosban már stabilan működnek az új rendszerű üzletek, a hétvégén megnyílt az első fővárosi franchise bolt is, amelyet hamarosan két másik követ az agglomerációban.

Új franchise üzletet nyitott az Elektro Outlet a hétvégén. A soroksári Auchan üzletsorán létesített 123 négyzetméteres boltban a központi elosztási rendszernek köszönhetően ugyanolyan széles a kínálat, mint a hálózat többi tagjánál. Az új bolt az első, franchise rendszerben működtetett egység a fővárosban. Magyarországon a műszaki cikkek kereskedelmében elsőként az Elektro Oulet épített ki franchisepartneri hálózatot.
A korábbi pozitív tapasztalatok megerősítették a céget abban, hogy jó ötlet volt franchise rendszert létrehozni a saját bolthálózat kiegészítésére. A cég törekvése, hogy elérjék az országos lefedettséget, ez idén mintegy 15, a jövő év végére pedig 35-40 saját és partneri üzletet jelent – ismertette Kormos Richárd kiskereskedelmi vezető.
A soroksári után Maglódon, valamint Szigetszentmiklóson is boltnyitásra készül a társaság. A terjeszkedést az indokolja, hogy a tapasztalatok szerint az évi hatszázmilliárd forintos forgalmú műszakicikk-szegmensben bőven van tartalék. A csatlakozó vállalkozók arra számíthatnak, hogy induló befektetésük egy éven belül megtérül.