Jó hír almahívőknek: Indul az Apple mobilfizetés

Jó hír almahívőknek: Indul az Apple mobilfizetés
Indul az Apple mobilfizetési rendszere, az Apple Pay, amit az iOS operációs rendszer mai frissítése tesz lehetővé – írta a Napi Gazdaság. Ezzel a lépéssel világszerte ugrásszerűen nőhet az érintésmentes fizetést igénybe vevők száma. A cég együttműködési megállapodást kötött a jelentősebb hitelkártya-szolgáltatókkal és számos multi lánccal is. A szolgáltatás egyelőre az Egyesült Államokban működik, a magyar felhasználóknak erre a lehetőségre még várniuk kell.

Az iOS operációs rendszer ma megjelenő, 8.1-es frissítésével elérhetővé vált az Apple Pay mobilfizetési rendszer. A hitelkártya-szolgáltatók közül a három legfontosabbal – MasterCard, Visa, American Express – megegyezett az Apple és a nagy üzletláncok listája is impozáns. Az Apple Pay használható lesz például a Macy’s, a Bloomingdales, a Walgreens és a Nike üzleteiben, de fizetni lehet vele többek között a Subway, és a McDonald’s éttermeiben is. Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója a bejelentéskor nem kevesebbet állított, mint hogy cégének új terméke megváltoztatja, amit a fizetésről eddig gondoltunk. Bár, ez túlzásnak tűnik, az biztos, hogy a mobiltelefonos fizetés elterjedéséhez elengedhetetlen NFC-technológia az Apple termékein is elérhetővé válik, így a mobilfizetés hatalmas lendületet kaphat, hiszen egyik pillanatról a másikra ugrásszerűen nőhet a technológiát használók száma.

A szolgáltatással egyelőre kizárólag az amerikai felhasználók élhetnek, de idővel a világ többi országában, így Magyarországon is elérhetővé válik majd.