Kisebb üzletek felé nyit az Auchan

Kisebb üzletek felé nyit az Auchan
Változhat az Auchan értékesítései koncepciója. Egyre inkább fontolgatják a franchise hálózat kiépítését, és nagy erőkkel dolgoznak a webáruház kialakításán. Dominique Ducoux vezérigazgató úgy nyilatkozott a Világgazdaságnak, hogy a tavasszal bejelentett 3 milliárd helyett 5 milliárd forintot fordít fejlesztésre a vállalat.

Egyre inkább körvonalazódik az Auchan új fejlesztési koncepciója. A hazai vállalkozók is sürgetik, hogy szeretnének franchise partnerek lenni, és a cég is szeretne kisebb alapterületű boltokat létesíteni. A plázastop életbe lépése óta nem kértek engedélyt nagyáruház létesítésére, ugyanakkor Ferihegyen és Pécsen van 1-1 érvényes engedélyük. Azt még nem tudni, mikorra tervezik az újabb hipermarketek felépítését. A társaság komolyan foglalkozik webáruház létrehozásával is.

Az előzetesen tervezett hárommilliárddal szemben ötmilliárdot fordít beruházásra az áruházlánc – mondta a Világgazdaságnak Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója. Fejlesztik a benzinkúthálózatot, a jelenlegi 12-ről 17-re emelnék a diszkont töltőállomások számát.

A hipermarket árbevétele tavaly 6 százalékkal nőtt az előző évhez képest, de a dohányforgalom kiesése érzékenyen érintette a költségvetést, ahogy az sem tett jót a forgalomnak, hogy a magas üzemanyagárak miatt az emberek kétszer meggondolták, megéri-e a hipermarketekbe autózni.