Menekül a Metro a boltzár elől

Menekül a Metro a boltzár elől
A vasárnapi boltzár miatt Magyarországon is bevezethetik a franchise rendszert a Metro áruházláncnál. A C+C rendszerű bolthálózat a közeljövőben elsősorban a kiszállításra kíván koncentrálni, webáruház indítása egyelőre nem szerepel a közvetlen terveik között – írja a Franchiseportal.

A Metro is fontolgatja, hogy a vasárnapi boltzár okozta veszteségek elhárítása céljából franchise üzemmódra tér át Magyarországon. A Metro Cash & Carry megújuló nemzetközi franchise-modellje a magyar piacra is alkalmazható lesz. A helyi bevezetésről szóló döntést teljesen a magyar vezetés kezébe adják. A nemzetközi Metro belső működési modellje is változik júliustól, decentralizáltabb lesz, így minden ország a helyi igényekre szabva indíthat majd új programokat, vagy adaptálhat más országokban már sikeres modelleket.
A Metro esetében egyelőre nem tervezik az online vásárlás kialakítását, sokkal inkább a kiszállításra, kézbesítésre kívánják helyezni a hangsúlyt. A versenytársak közül például a Tesco már bevezette a házhozszállítást. A szintén a csoporthoz tartozó MediaMarkt-nál működik már webshop, és a műszaki cikkeket forgalmazó áruház esetében gondolkodnak további fejlesztéseken is.