Pénzváltók: Online kasszát kérünk!

Pénzváltók: Online kasszát kérünk!
A pénzváltók számára is kötelezően előírnák az online pénztárgépek használatát − nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának. Érdekesség, hogy ezúttal a pénzváltók országos szervezete maga is kifejezetten kérte, hogy vezessék be a szektorban a NAV-hoz bekötött kasszákat.

Bevezetik az online pénztárgépeket a pénzváltóknál is. Pankucsi Zoltán, adózásért felelős helyettes államtitkár elmondta, a tárca egyeztetett a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületével, és megállapodtak, hogy ebben a szektorban is hatékonyan tudják segíteni a tisztulást, illetve az ügyfelek védelmét az online pénztárgépek használatával.
Pankucsi Zoltán hangsúlyozta, most először találkoztak azzal, hogy egy szakmai szervezet önként kérte az online pénztárgépek használatát. Ez azt mutatja, hogy a pénztárgép fehérítő, illetve ellenőrzést megteremtő és fenntartó hatását visszaigazolja a piac − emelte ki.
A helyettes államtitkár különösen fontosnak nevezte, hogy megerősítsék a pénzügyi szektor, a pénzügyi szolgáltatások felügyeletét és ellenőrzését. Pankucsi Zoltán elmondta, a pénzváltási tevékenység esetében nem általános forgalmi adó, hanem elsősorban a pénzügyi tranzakciós illeték folyhat be többletként, a tárca számításai szerint 4-5 milliárd forint plusz bevételre lehet számítani. Hangsúlyozta, az online pénztárgépek kötelező használatától az is várható, hogy megszűnik a tisztességes vállalkozások versenyhátránya.