Pink gombákkal segít a Tesco

Pink gombákkal segít a Tesco
A Tesco idén is csatlakozott a mellrák megelőzésért indított, „Go PINK!” szlogennel világszerte ismerté vált kampányhoz. Az akció lényege, hogy ha valaki októberben rózsaszíntálcás kiszerelésű gombát vásárol bármely Tesco áruházban, csomagonként 10 forinttal járul hozzá a Magyar Rákellenes Liga tevékenységének támogatásához. A csiperkegomba rendszeres fogyasztásával aktívan hozzájárulhatunk a mellrák kockázatának csökkentéséhez is.

Go PINK! Ezzel a szlogennel indul idén is világ körüli útjára az a kezdeményezés, amely a pink színnel igyekszik felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, a szűrésre és megelőzésre. Ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott három éve a magyar csiperkegomba termesztő cég, a Bio-Fungi Kft. és a Tesco, idén pedig új résztvevőként a Xilion Kft. is bekapcsolódott az akcióba.

A közös kezdeményezés keretén belül a Tesco áruházakban forgalmazott tálcás kiszerelésű gombákat pink tálcán árusítják. Minden eladott tálca után 10 forinttal támogatják a közreműködő cégek a Magyar Rákellenes Liga munkáját.

Köztudott, hogy a csiperkegomba egészséges élelmiszer. Antioxidánsai, magas B- és D-vitamin tartalma, ásványi anyagai erősítik immunrendszerünket, rostjai kedvezően hatnak az emésztésre. A csiperkegomba rendszeres fogyasztása segíthet az emlőrák megelőzésében is.

***

Az emlőrák a magyar nők körében a leggyakrabban előforduló daganatos betegség. Magyarországon évente kb. 6-7000 új emlőrákos beteget diagnosztizálnak, minden 10-12. nőnél alakul ki a betegség. Az időben felfedezett emlőrák jó eséllyel gyógyítható, így a megelőzés nagyon fontos.

Fotó: Élelmiszer.hu