Szinte észre sem vették az online átállást a ProgAdat ügyfelei

Szinte észre sem vették az online átállást a ProgAdat ügyfelei
Határidőre befejezte kasszái online átállását a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProgAdat Kft. A cég ügyfelei ebből szinte semmit nem vettek észre, hiszen a kezelőfelület, a szoftver az online átállása után sem változott. A szakemberek természetesen sok erőfeszítést tettek a háttérben azért, hogy ne legyen semmi fennakadás.

 

Rövid idő alatt kellett megszemélyesíteni és telepíteni a pénztárgépeket, illetve az jelentett nehézséget, hogy az átállás elején várni kellett a megrendelt adóügyi ellenőrző egységekre (AEE). Összesen 180 ügyfélnél üzemelnek a cég online kasszái – tájékoztatott a ProgAdat Kft. ügyvezetője.

Giesz István elmondta, a társaság kasszarendszere A055-ös számon kapta meg a forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. A megoldás egyaránt tud kis- és nagykereskedelmi rendszerekhez is illeszkedni, de elsősorban non-food boltoknak és C+C nagykereskedelmi egységeknek készült.

A megrendelők mindannyian a cég korábbi ügyfelei voltak, akik hagyományos kasszával rendelkeztek. A 180 bekötés összesen 60 vállalkozásnál valósult meg. A support részleg tapasztalatai szerint nem nőtt a hibabejelentések, segítségkérések száma, ami annak is köszönhető, hogy a hétköznapi felhasználás szempontjából nem történt változás, csak azokat a speciális tudnivalókat kellett elsajátítani a kezelőknek, amelyek a jogszabályi előírások változásából adódtak.