Trükköznének a kasszákkal, de hiába

Trükköznének a kasszákkal, de hiába
Még mindig trükközne a pénztárgéppel a felhasználók ötöde, ha tehetné. A Magyar Pénztárgép Szövetség felmérésben kétszáz szervizest és viszonteladót kérdeztek meg az online pénztárgépek bevezetése óta szerzett tapasztalatokról. A szervizesek azt mondják, a kereskedők többsége belátta, hogy az online rendszerbe nem lehet észrevétlenül beavatkozni, azt pedig nagyon kockázatosnak tartják, hogy ne üssék be a vásárlásokat a kasszába.

A boltosok fontosabbnak tartják a kasszák megbízhatóságát, mint az árát, és nagyobb gondot jelent nekik az új pénztárgép megismerése, mint az online rendszer járulékos költségei – derül ki a felmérésből.  A megkérdezettek 73 százaléka szerint megérte a drágább, de minőségi pénztárgép.  Ez jelzés lehet a szolgáltatóknak is, akiknek nemsokára szintén át kell állniuk online kasszákra, hogy hosszú távon a tartósabb készülék éri meg − mondta a Novák Zoltán, a szövetség elnöke.
Az elnök a szolgáltatói szektor online-osításáról azt mondta, hamarosan megjelenhet az erről szóló rendeletmódosítás. Mindenki abban bízik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tartható ütemtervet ír elő az átállásra. Az eddigi egyeztetések alapján úgy tűnik, hogy a határidők reálisak lesznek. Buktatók még így is lehetnek, például ha nem lehet követni a megrendeléseket, ami miatt előfordulhat, hogy nem lesz elég pénztárgép a piacon a körülbelül 70 ezer fodrász, autószerelő és egyéb szolgáltató számára – tette hozzá a Magyar Pénztárgép Szövetség elnöke.