Versenyfutás a román piacért

Versenyfutás a román piacért

Közel 2 milliárd EUR értékű beruházást hajtottak végre külföldi cégek Romániában 2020 első 9 hónapjában. Bár a Román Nemzeti Bank legfrissebb közleménye szerint az országba érkező külföldi működőtőke befektetés (FDI) mértéke a világjárvány miatt az év első 9 hónapját tekintve 56%-kal csökkent a 2019-es szinthez képest, ezzel együtt is igaz, hogy az ország 2007-es uniós csatlakozása óta az egyik legnépszerűbb európai befektetési célpont. Az EU legfejlettebb államai többszörösére növelték befektetéseiket 2009 és 2019 között.

Automata konténer kisboltokat kezdett telepíteni egy francia cég

A Párizs közvetlen közelében fekvő Gennevilliers kikötőjében 8 ezren dolgoznak, de élelmiszerbolt nincs az ipartelepen. Egy étterem-kávézó egykor működött a környéken, de mára az is bezárt. A telep így tökéletes próbaterepe a Storelift nevű francia startupnak, amely Boxy márkanév alatt automata mobil kisboltok telepítésébe kezdett - számol be róla a g7.hu portál.

Amerikában is rekordot dönt a karácsonyi forgalom?

Átlépheti az ezermilliárd dolláros határt a kiskereskedelmi forgalom a karácsonyi időszakban az Egyesült Államokban, amire korábban még sosem volt példa. Az eMarketer előrejelzése szerint a november-decemberi online forgalom 13,4 százalékkal bővülhet a múlt évhez képest - számol be róla a Store Insider portál a Marketing&Média online cikke nyomán.

Egyre több üzlet zár be

Egyre több üzlet zár be

Az erős verseny és a munkaerőhiány miatt egyre többen kénytelenek lehúzni a rolót a magyar gazdaság számára mindig is fontos igazodási pontot jelentő Németországban - derült ki a helyi kisiparosok országos szövetségének (ZDH) kimutatásából.