Elstartolt a Coop Rally a magyar élelmiszerekért

Elstartolt a Coop Rally a magyar élelmiszerekért
Elindult a Coop Rally, a minőségi magyar termékek népszerűsítésére. Az autós túra ezúttal 700 kilométeres, az állomásokon hazai gyártók termékeivel ismerkednek a résztvevők. A cél nem a versenyzés, hanem a többi gyártó megismerése, kapcsolatok építése, és persze egy kis kikapcsolódás is. Idén 46 csapat indul és ezúttal a média képviselői is a mezőnnyel tartanak.

A magyar élelmiszerek népszerűsítését szolgáló idei Coop Rally a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyárából startolt csütörtökön reggel. A 9. alkalommal szervezett országjáró autós túra két nap alatt több mint 700 kilométert megtéve jut el Dunaharasztiból Sárvárra, közben több magyar élelmiszergyártó cég telephelyét érinti a Dunántúlon.

A résztvevőket Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos indította útnak. A csapatok az állomásokon teszteket töltenek ki és egyéb játékos feladatokat kell megoldaniuk. A rendezvény a kapcsolatépítést is célozza, elősegíti a hazai cégek hatékonyabb együttműködését. A futamon összesen 46 vállalkozás indult.