Újabb kasszabekötési hullámot vár az NGM

Újabb kasszabekötési hullámot vár az NGM
A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság konferenciáján. A miniszter újabb kasszabekötési hullámra számít, hiszen sokan csak a karácsonyi szezon előtt kezdenek kereskedni – írta az MTI.

 

A kormány célja a fenntartható növekedés ütemének emelése, ezzel párhuzamosan pedig a fiskális fegyelem, azaz a ciklus egészében a bruttó hazai termék (GDP) 3 százaléka alatt lévő államháztartási deficit fenntartása – emelte ki a nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság budapesti konferenciáján.

A miniszter a hazai gazdaságpolitikai teendőket részletezve elmondta, az utóbbi években szűkült a feketegazdaság, többek között az online pénztárgépeknek köszönhetően. Kifejtette, hogy már több mint 170 ezer online pénztárgép működik az országban, és a kormány arra számít, hogy még karácsony előtt lesz egy nagy hullám, hiszen a csak szezonálisan működő egységek november-decemberben kötik be az online pénztárgépeket. Varga Mihály jelezte, a kormány szeretné, ha a hazai kis- és közepes vállalkozások több hitellehetőséghez jutnának.

Fotó: MTI