Fekete Péntek: letérdelt az Extreme Digital szervere

Fekete Péntek: letérdelt az Extreme Digital szervere
Ma tartják a Fekete Pénteket egyes hazai boltokban, annak ellenére, hogy az USA-ban csak egy hét múlva lesz az őrült leárazásokkal járó vásárlónap. Az amerikai kontinensen kialakult szokás a karácsonyi vásárszezon kezdetét jelzi, jellemzően óriási leárazásokkal, de hazánkban is egyre több kereskedő lát fantáziát ebben a kereskedelmi fogásban. Idén annyian próbáltak élni az akciós lehetőségekkel, hogy az Extreme Digital webáruház szervere már reggel 7 órakor túlterhelődött és összeomlott.

A Fekete Péntek kifejezést először az 1960-as években kezdték használni, és ez a nap a hatalmas áruházi leértékelésekről szól, olyannyira, hogy az USA-ban erre a napra sokan szabadságot vesznek ki, és megrohamozzák a hagyományos és online boltokat. Sokan ezt a napot tartják a karácsonyi szezon kezdetének, az elnevezés pedig az egyik forrás szerint onnan ered, hogy az utak és a járdák ezen a napon olyannyira tele vannak vásárlókkal, hogy azok teljesen feketék, vagyis telítettek. Mások szerint azért hívják így, mert ezen a napon az eladók jelentős veszteségekkel árulnak, tehát ha csak az aznapi forgalmat nézzük, a csúnya mínusz bizony fekete napot jelenthet számukra. Természetesen a vevők számában, és a marketingértékben jócskán megtérül a dolog.

A Fekete Péntek fogalma az utóbbi években a hazai köztudatba is beszivárgott, egyre több hazai kereskedelmi szereplő lát fantáziát ebben a hatalmas forgalmat generáló napban. Érdekesség, hogy az USA-ban november 28-án, de Magyarországon egyes boltokban egy héttel korábban, vagyis ma van Fekete Péntek. Az Extreme Digital és a Media Markt már ma, november 21-én akciózik. Az Extreme Digital amellett, hogy igen jelentős, 20, 30, sőt 70 százalékos kedvezményeket kínál körülbelül 300-350 termékére, a szállítást is ingyenessé tette. Az edigital.hu oldalon már nulla órától élnek a brutálisnak ígérkező akciók, és akár percenként bukkanhat fel egy-egy új leárazás, amelyre érdemes gyorsan lecsapni, amíg az akciós készlet tart.

A vásárlók pénteken már reggel hét előtt túlterhelték az Extreme Digital honlapját − többször is kell próbálkozni a megnyitással, hogy megnézhessük az akciókat.

Aki lemarad a mai Fekete Péntekről, egy másik webáruházban egy hét múlva is szerencsét próbálhat: az eMAG az eredeti amerikai időpontban, november 28-án akciózza termékeit.