Lefőtt az utolsó kávé: elárverezik a budapesti Douwe Egberts gyár eszközeit

Lefőtt az utolsó kávé: elárverezik a budapesti Douwe Egberts gyár eszközeit
Árverést rendeznek a Douwe Egberts Hungary Zrt. eszközeiből a budapesti gyártóüzem bezárása miatt – közölte az onlinekassza.hu-val az Intergavel aukciószervező társaság vezetése. A gyár kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozott, és a magyar piac ellátása mellett több európai országba is exportált. A használt, de jó minőségű eszközökre, gépekre csak online lehet licitálni. A gyárban ebben a hónapban teljesen leállítják a termelést.

Online aukción értékesítik a Douwe Egberts magyarországi gyárának eszközeit, berendezéseit. Az árverésen összesen 213 tételre lehet ajánlatot tenni, a teljes kikiáltási ár 82 000 euró – tájékoztatott Kocsis Csaba, az árverést szervező társaság ügyvezetője. A tételek között számos raktározásban, logisztikában használatos eszköz van. Ilyenek például a vontatható anyagszállító kocsik, konvejor pályák, illetve zsugorfóliázó, címkéző, és palettázó berendezések. A népszerű Salgó polcokból 25 tétel is rendelkezésre áll, ezek iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, már most több licit érkezett rájuk. Ezeken kívül szerszámgépek, fémmegmunkáló eszközök, nyomtatók, mérlegek, szekrények várják új gazdájukat. A legmagasabb kikiáltási árú tétel egy palettázó, amely 3000 eurótól vihető el. Az árverésen egyszerű regisztráció után lehet részt venni, a tételekért mindenki egyenlő eséllyel indul – ismertette az ügyvezető.

Az aukció december 17-én zárul, egy nappal előtte a helyszínen meg lehet nézni az aukcióra szánt tételeket. A teljes tétellista és a részvétel feltételei megtekinthetők a www.intergavel.hu oldalon. Kocsis Csaba elmondása szerint a mostani árverési fordulót még több követi jövőre, ugyanis a termelés csak most áll le, és olyan mennyiségű gépet, eszközt kell értékesíteni, ami csak több részletben lehetséges.