Onlinekassza nélkül nincs csoki a Postán

Onlinekassza nélkül nincs csoki a Postán
Hiányzik az onlinekassza a szegedi postákon, emiatt szűkítették a termékkínálatot: eltűntek a kínálatból a csokik és az ásványvizek, valamint a hungarikumok is. A borítékról pedig kézzel írnak számlát. Mindössze egy hivatalban van online pénztárgép, így ott a teljes árukínálat elérhető.

Üresen álló polcok, kézzel írt számla a borítékról. Több szegedi postán ezzel szembesültek a delmagyar.hu olvasói január elseje után. Kiderült, a postához nem érkeztek meg az online adatkapcsolatra alkalmas pénztárgépek, emiatt tűntek el a csokik, és ezért kapnak a vásárlók blokk helyet névre szóló számlát a borítékról.

Mintegy 13 szegedi postán a következő hetekben oldjuk meg, hogy az ügyfelek legalább egy munkaállomáson nyugtaadás mellett jussanak hozzá a megszokott árukínálathoz – reagált a Magyar Posta Zrt szóvivője. Apáti-Tóth Kata hangsúlyozta, a pénztárgépek cseréje a postai alapszolgáltatásokat nem érinti. Hozzátette, a Széchenyi téri 1-es posta rendelkezik online pénztárgéppel, így ott a teljes termékkínálat elérhető.

Bélyeget, sorsjegyet, bérletet, újságot online pénztárgépek nélkül is árulhatnak a postán. A borítékokhoz, dobozokhoz, papír-írószerhez, élelmiszerekhez, könyvekhez és hungarikumokhoz azonban már online kapcsolattal rendelkező kassza kell. Elmondták, azokon a postákon, ahol egyelőre nincs online pénztárgép, átmenetileg nem forgalmaznak üdítőt, kávét, teát és csokit, lekerültek a polcokról a könyvek és a hungarikumok is – tette hozzá Apáti-Tóth Kata.