A Laurel segít az Alt Cash kasszáinak kijavításában

Szakmai segítséget nyújt a SAM4S kasszák forgalmazójának a Laurel Cégcsoport. Bár a két társaság versenytársa egymásnak a kiskasszák piacán, az online átállásban kialakult helyzet megmentésére a Laurel vállalta a szakmai együttműködést a pénztárgépek kijavítására. Az elkészült pénztárgépet az Alt Cash most újra benyújtja engedélyeztetésre.

Szakmai összefogás alakult ki azért, hogy ne maradjanak hoppon azok, akik a SAM4S NR-300 típusú kasszákat rendelték. A kasszapiacon legtöbb, összesen 17 forgalmazási engedéllyel rendelkező Laurel Cégcsoport segít abban, hogy kijavítsák azokat a hibákat, amelyeket az Alt Cash Kft. kasszáiban felfedezett a Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal (MKEH).

Bár a két cég a kiskasszák piacán konkurense egymásnak, a Laurel az online pénztárgépek átállásában kialakult probléma megoldása érdekében vállalta a szakmai együttműködést – nyilatkozta a Laurel tulajdonos-ügyvezetője. Bessenyei István közölte, az Alt Cash Kft. megkeresésére végzett vizsgálatok alapján a Laurel összesen 14 ponton tett javaslatot a javításra, szoftveres, hardveres és dokumentációs kérdésekben. A vezető leszögezte, fontos feladat, hogy a sok-sok legyártott, ideszállított és jelenleg konténerekben álló kassza ne vesszen kárba, valamint hogy a magyar államnak ne kerüljön milliárdokba az Alt Cash ügyfeleinek átállásához vállalt hozzájárulás.

A Laurel vezetője elmondta, az Alt Cash a most kijavított kasszát ismét beadja engedélyezésre az MKEH-hoz, és bíznak benne, az újbóli eljárás révén forgalmazhatókká válnak a készülékek. Ha ez sikerül, akkor a SAM4S típusokkal is folytatódhat a pénztárgépek onlinera átállása.