Expresszel megy beljebb a városokba az Auchan

Expresszel megy beljebb a városokba az Auchan
Pár hónapon belül több mint két tucat diszkontboltot nyithat az Auchan a Lukoil benzinkutakon – értesült a hvg.hu. Budapesten lenne a legtöbb üzlet, de vidéken, a közepes méretű városokban is terjeszkedne a francia bolthálózat. A Tesco már korábban kiépítette az Expressz bolthálózatát, a SPAR egyelőre kísérleti jelleggel működtet öt ilyen üzletet OMV benzinkutak mellett.

Beszállna a városi diszkontharcba az Auchan a hvg.hu értesülése szerint. Országszerte kisebb méretű, expressz boltokat nyitna az áruházlánc. A lap több forrásból úgy tudja, az elmúlt hónapokban megszületett egy terv, amely szerint akár már ősszel, a Lukoil benzinkutakon indulna az országban két tucatnál több diszkontüzlet. A rendszer franchise alapon működne, a termékeket és a márkát az Auchan adná, de a boltok és a berendezések a Lukoil-kutaké lennének.

Az Auchan kommunikációs igazgatója a lap első megkeresésére azt mondta, a konkrét információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarja. Gillemot Katalin azt elárulta, hogy lehetőségként felvetődött diszkont áruházak nyitása. Mint mondta, az már fél-egy éve téma, hogyan lehet közelebb vinni a boltokat a lakossághoz, de egyelőre több lehetőséget vizsgálnak. Az Auchan később már nem cáfolta az értesülést, és azt válaszolta, hosszú ideje foglalkozik azzal, hogy a Magyarországon is jelen lévő hipermarketek mellett milyen egyéb kereskedelmi formával tudna megjelenni a piacon.

Az Auchan jelenleg 19 nagyáruházat üzemeltet, kivétel nélkül a városok szélén, illetve van 11 Auchan-benzinkút, és további hat megnyitását tervezik idén. A fővárosban, a belvárostól valamivel távolabb eső kutakon nyílnának a boltok. Vidéken is lenne néhány főváros környéki településen is bolt, de a távolabbi helyeknél nem csak nagyvárosok kerültek szóba.

A diszkont Auchan-boltok olcsóbbak lennének a belvárosokban üzemelő versenytársaknál. A lap úgy tudja, a Tescónál is épp most készülnek árcsökkentő manőverre, információik szerint a Tesco Expresszek árait levinnék a hipermarketek árszintjére.

Az egyébként nem új ötlet, hogy benzinkutakon nyit boltot egy áruházlánc. A Spar éppen tavaly októberben indította be egy budapesti XI. kerületi OMV-kúton az első Spar-expresszt, egyelőre tesztjelleggel. Idén februárban már öt tesztbolt működött az OMV-kutakon. A szintén franchise rendszerben működő üzletek abban különböznek a szokásos benzinkúti shopoktól, hogy szélesebb a választék, alapvető élelmiszerek is kaphatóak, és nem olyan drágák a termékek, mint a kutakon megszokhattuk. A boltok nonstop nyitva vannak.