Fokozta a magyar zöldség-gyümölcs kivitelét a Lidl

Fokozta a magyar zöldség-gyümölcs kivitelét a Lidl
Mintegy 3,5 milliárd forint értékű friss zöldséget és gyümölcsöt exportált a Lidl Magyarország az idén az első fél évben, ami 75 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest – derül ki a vállalat adataiból. Az MTI arról számolt be, hogy a TV paprika, a görögdinnye, a sárgabarack és a gomba volt a slágercikk.

 

Jelentősen növelte magyar zöldség-gyümölcs exportját a Lidl. Az első félévben összesen 22,5 ezer tonna friss zöldséget és gyümölcsöt vitt ki az áruházlánc elsősorban a német, a román és a szlovák piacra. A legkeresettebb árucikk a TV paprika, a görögdinnye, a sárgabarack és a friss gomba – közölte a cég az MTI-vel. A vizsgált időszakban kiemelkedő termék volt a magyar görögdinnye, amelyből a tavalyi 8000 tonnával szemben 11 000 tonnát exportált a vállalat – áll a közleményben.

A társaság az idei megrendelések alapján arra számít, hogy az exportált magyar zöldség mennyisége 4200 tonnáról, 6000 tonnára emelkedik, így négy magyar beszállító 23 féle terméke jut el nyolc európai országba, mintegy 2 milliárd forintos értékben.

Az exportadatokból kiderül továbbá, hogy a legnagyobb felvevő piac Románia, Csehország és Horvátország, de idén először Ausztriába is szállít a cég gyorsfagyasztott termékeket.