Kiscsákó az online átállás első vesztese

Nincs pénze az online átállásra, ezért bezár a bolt az Orosházához tartozó Kiscsákón. A településrészen mintegy száz, főleg idősebb ember él. A boltos nem tudja a bevételből kigazdálkodni a bolt és az italbolt két hagyományos pénztárgépének cseréjét, így inkább lehúzza a redőnyt – számolt be a beol.hu. A kasszák cseréje beüzemeléssel és az online kapcsolat díjával együtt mintegy 300 ezer forintba került volna.

Bezárt Kiscsákó egyetlen boltja – adta hírül Burka László, az Orosházához tartozó körzet önkormányzati képviselője. A legutóbbi testületi ülésen jelezte a képviselő, hogy az eddigi vállalkozó nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését, ezért inkább visszaadta a működési engedélyt.

A két új online pénztárgép beszerzése mintegy 300 ezer forintos terhet rótt volna a vállalkozóra, ha a beüzemelés és az adatkapcsolat díja is hozzáadódik a gépek alapárához.

A várostól mintegy húsz kilométerre található településrészen körülbelül százan, többségükben idős emberek élnek. A kiscsákóiak így nehéz helyzetbe kerültek, az alapvető élelmiszerek beszerzését Kondoroson, vagy Nagyszénáson tudják csak megoldani, már aki lehetőségei és egészsége miatt képes utazni.