NAV: Nem vész el az állami támogatás

NAV: Nem vész el az állami támogatás
Nincs veszélyben azoknak a kereskedőknek az állami támogatása, akik engedélyezett, majd utóbb betiltott pénztárgépre adtak le megrendelést. Az onlinekassza.hu megtudta, hogy a támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kódokat a NAV felszabadította, vagyis azok felhasználhatók másik, engedélyezett pénztárgép vásárlására.

Nem veszítik el az állami támogatást azok a kereskedők, akik SAM4S NR-300-as pénztárgépet rendeltek. A NAV sajtóirodája arról tájékoztatta az onlinekassza.hu-t, hogy a támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kódokat felszabadították, vagyis azok átvihetők más, engedélyezett típusokra.

Mint ismert a SAM4S NR-300 és a Japan Cash S&E 300-as gépek engedélyét azért vonták vissza, mert biztonsági rést fedeztek fel a beszerelt AEE egységben. Az intézkedés miatt mintegy 80 ezer kiskassza megrendelés vált érvénytelenné. A kereskedők attól tartottak, elveszítik a támogatást, de a NAV leszögezte, aki megkapta az üzembe helyezési kódot, az a következő kassza üzembe helyezésekor érvényesítheti a legfeljebb 50 ezer forintos visszatérítést.

Aszalós Andrea adózási ügyekben illetékes sajtóreferens egyúttal azt is közölte, a mai napig 28 075 online pénztárgépet kötöttek be a NAV szerverére, ezek között 2 163 a PC-s pénztárgép.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal eddig összesen 85 kasszát engedélyezett, háromnak vonta vissza az engedélyét, illetve két beadott kérelmet utasított el.