130 éves lett a Pátria Nyomda

Jelentős beruházásokkal és rekordbevétellel ünnepel a patinás vállalat. Éppen 130 évvel ezelőtt, 1893-ban alapították a Hazánk Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaságot, amely az ügyviteli, üzleti és a biztonsági nyomdatermékek gyártásában is meghatározó szerepet betöltő Pátria Nyomda elődjének számít. A cég napjaink egyik leginkább beruházásigényes ágazatának piacvezetője, ennek megfelelően üzemük a napokban egy 8 werkes, B1-es Heidelberg nyomógéppel bővült, melyet rövidesen egy újabb korszerű berendezés is követ. A vállalat fennállása során először, idén átlépheti a 10 milliárd forintos forgalmat, közben pedig az exporttevékenység terén is ambiciózus tervei vannak.

Magyarországra érkezett a sztárok kedvenc kozmetikai márkája

November 29-én, a Budapest Marriott Hotelben szervezett exkluzív rendezvényen mutatkozott be hivatalosan hazánkban Hollywood egyik legismertebb professzionális kozmetikai márkája, az iS Clinical. A számos hazai híresség részvételével rendezett eseményen elsősorban a kozmetikai szakmával kívánták megismertetni a termékeket, mivel a prémiumkategóriás készítményekhez a világ bármely részén kizárólag a szalonokban lehet hozzáférni.

„Csendes kényszernek” érzik a magyar kkv-k a fenntarthatóságot

A Budapesti Gazdasági Egyetem és az Ipsos közös felmérése azt mutatja, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások nem tudatosan vagy stratégiába építve kezelik a fenntarthatóságot, hanem a jogszabályi kötelezettség és a beszállítókkal szembeni elvárások szerint – állapítja meg a Világgazdaság portál cikke. Ugyanakkor a kkv-k vezetőinek többsége elkötelezett a fenntarthatóság iránt.

Átadták az idei Zöld Nyomda díjat

Idén novemberben, összességében 13. alkalommal adták át Az Év Zöld Nyomdája díjakat. A rangos szakmai elismerést minden évben négy kategóriában ítélik oda, így a nyomdák mellett külön indulhatnak a papírkereskedők, a csomagolóanyag-gyártók és a papírgyártók is. Idén a díjat összesen 12 nyomda érdemelte ki, ezzel elismerve, hogy ezek a vállalkozások tették a szakmában a legtöbbet a környezetért, az egyébként is „zöld” ágazaton belül ők csökkentették a leghatékonyabban tevékenységük ökológiai lábnyomát.

Felszabadító közösségi élmény a pesti éjszaka új őrülete

Felszabadító közösségi élmény a pesti éjszaka új őrülete

Kanadai mintára, de újszerű megvalósításban szerveződött a budapesti éjszaka legújabb, eredeti szórakozási lehetősége, a LokálVokál. Az elsőre a karaoke és az énekkar keresztezésének tűnő, leginkább a nagykoncertek együtt énekléséhez hasonlítható program a gyakorlatban felszabadító közösségi élményt és felhőtlen szórakozást jelent. A soron következő, október 20-i rendezvényen sztárvendégként a HoneyBeast frontembere, Tarján Zsófia is együtt énekel majd a résztvevőkkel.

Elindult a hazai fejlesztésű napelemes gépkocsibeálló és -töltő sorozatgyártása

Elindult a hazai fejlesztésű napelemes gépkocsibeálló és -töltő sorozatgyártása

Megújuló energiaforrásból, közvetlenül is lehetne tölteni az idehaza is gyorsan terjedő elektromos autókat egy magyar cég innovációjának segítségével. A DAV Mérnöki Kft. csütörtöki szakmai eseményén mutatta be hivatalosan a szigetszerűen üzemelő napelemes rendszerként használható, CarSol nevű szerkezetet. A rendezvényen Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke is részt vett, aki az ágazat szereplőit és a lakosságot is érintő részleteket osztott meg az Energiaügyi Minisztériummal való egyeztetések legutóbbi fordulójáról.