Új javaslat: csak januárban lehetne támogatást kapni

Új javaslat: csak januárban lehetne támogatást kapni
Határidőt szab az NGM a pénztárgépes támogatások igénybevételére. Bár december végén a szakminiszter úgy döntött, hogy a 2014-ben beüzemelt kasszák után is igénybe vehető a legfeljebb 50 ezres támogatás, a vállalkozók nem örülhettek sokáig. A Nemzetgazdasági Minisztérium most azt javasolja, hogy a pénztárgépcseréhez adott állami támogatás igénybevételének végső határideje január 31-e legyen.

Az átállás ütemének fenntartása érdekében javaslatot tesz a szakminisztérium a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak, hogy az 50 ezer forintos állami támogatás végső határideje 2014. január 31. legyen. Ennek értelmében az a kisvállalkozó juthat az állami támogatás összegével csökkentett áron online pénztárgéphez, aki január 31-ig beüzemeli az új kasszát. A döntés a munkabizottság álláspontjának ismerete után, előreláthatólag még a héten megszületik – áll a közleményben.

A szakminiszter még december 30-án döntött arról, hogy az sem veszíti el a támogatást, aki nem tudta 2013-ban beüzemelni a pénztárgépét. A minisztérium a NAV adatai alapján alakította ki most azt az álláspontját, hogy elegendő január 31-ig meghosszabbítani a támogatás igénybevételéhez szükséges határidőt. Megállapították, hogy a vállalkozók már több mint 60 különböző engedélyezett pénztárgépből választhatnak. A gazdálkodók többsége jogkövető, és a szabályokat betartva megrendelték már az online pénztárgépet. A forgalmazói visszajelzések azt mutatják, hogy folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok az országba.

A támogatás igényléséhez a NAV honlapjáról letölthető 1411-es számú nyomtatványt kell kitölteniük azoknak, akik szeretnék igénybe venni a gépenként legfeljebb 50 ezres állami segítséget.